Как да изправяме правилно естествената коса за удължаване

Как да изправяме правилно естествената коса за удължаване

В наши дни жените доста често прибягват до естествена коса за удължаване, за да се сдобият с мечтаната коса. Обикновено дамите се вдъхновяват от косата на любимата си знаменитост. Естествената коса за удължаване е предпочитана през изкуствената, защото е по-лесна за стилизиране и дава възможност за разнообразие от прически. Има един ключов фактор, ако желаем да я запазим за по-дълго време:  как да изправяме правилно естествената коса за удължаване без да я увреждаме.

 

Ето няколко препоръки:

Естествената коса за удължаване е подобна на вашата естествена и е важно да я предпазвате от топлината. За да намалите вероятността от увреждане на косата, започнете с най-ниската степен на пресата си за коса и постепенно увеличавайте температурата докато достигнете най-подходящата температура за изправяне на косата. Коса за удължаване Изправяне

* Как да разберем дали температурата е подходяща? Всеки кичур трябва да се изправя гладко от първия път.

 

След като изправите косата за удължаване, може да я третирате както собствената си коса – например използвайте серуми за блясък. Спрейовете за коса пък карат удължената коса да изглежда гладка и ви помагат да задържите прическата си през целия ден.

 

За безопасно изправяне на естествената ви коса за удължаване първо трябва да разберете основните неща. Първото нещо е да разберете как да поддържате нивото на влага в косъма, така че косата да изглежда здрава и силна. В повечето случаи когато нивото на влага спадне, косата се изсушава и заплита.

 

Най-идеалният метод за запазване на качеството на косата за удължаване, е да използвате внимателно стилизиращи продукти, като се стараете да използвате минимално уредите за топлинна обработка. Или изобщо не ги използвайте, ако е възможно. Може да използвате пресата си за коса само по поводи. Но ако смятате, че е необходимо да използвате пресата си постоянно за косата за удължаване, уверете се, че спазвате по-горе посочените съвети, за да удължите живота на косата.

 Коса за удължаване изправяне

Винаги използвайте продукт за предпазване от топлина. Уверете се, че използвате пресата си върху добре измита и изсушена коса. Ако нанесете от продукта за предпазване от топлина върху влажна коса, може да я изгорите, което ще доведе до цъфтене и заплетени краища. Най-добре е да оставите косата да изсъхне сама, за да намалите увреждането.

 

Само не забравяйте, старайте се да използвате колкото се може по-малко пресата си за коса, за да увеличите живота на косата си за удължаване. Керамичните и турмалиновите преси разпределят равномерно топлината и това води до минимални увреждания на косата.

 

Стига да се грижите правилно за естествената коса за удължаване няма причини, поради които не бихте могли да я използвате отново на по-късен етап. Това не само ще ви спести пари в дългосрочен план, но и така лесно ще промените визията си без да се налага да си купувате нова коса.

Подобни истории

Вашият коментар