Удължаване на косата

Удължаване на косата

Замисляли ли сте се някога за удължаване на косата? Факт е, че всяка жена си мечтае за дълга и гъста коса, но не всяка от нас е надарена с такава. Не се отчайвайте, защото може да разчитате на удължителите за коса. Но как да изберем правилния вид екстеншън, след като на пазара има такъв огромен избор?

Методи за удължаване на косата

Да намерите най-добрия метод зависи от бюджета, типа коса и предпочитанията. Ако имате слаба, изтощена и тънка коса, най-подходящият вариант за Вас са клипсите (щипки). Ако косата Ви е по-гъста и къдрава, изберете постоянно поставяне чрез зашиване, капси или кератиновата свръзка.

Удължаване с клипси: това е може би най-разпространеният, евтин, лесен и щадящ начин за удължаване на косата. Можете да поставяте и премахвате клипсите когато пожелаете. Необходими са ви по-малко от 5 минути да поставите/премахнете клипсите.

Удължаване чрез зашиване: при този метод тресата се зашива за косата. След около месец и половина е необходимо да отидете при Вашия фризьор за да повдигне тресата. Този метод може да е малко неудобен, защото косата ще е постоянно с Вас и отначало ще са Ви необходими няколко дена да свикнете.


Кератинова терапия: различното при този метод е, че се използват отделни кичури, а не треса. Използват се специални пистолети с горещо лепило за залепването на кератиновите капсули към косата. Издръжливостта на този метод е около 3-4 месеца.

Удължаване с капси: тук може да изберете между 2 варианта: треса или отделни кичури коса.  Имайте в предвид, че когато използвате този метод за удължаване на коса, косата Ви може да се накъса в корена.

Естествена или изкуствена коса

Това е второто нещо, което трябва да обмислите при удължаване на косата. Цената на косата ще варира от качеството, дебелината и дължината. Важно е цветът на удължителите за коса да пасва на Вашия естествен. Също така подбирайте косата и по текстура. Не избирайте твърде блестящи коси, защото са покрити със силикони. Необработената Remy човешка коса е с най-високо качество и съответно най-скъпа. Под Remy hair се има в предвид, че космите е подредена в една посока. Корените са от едната страна, а връхчетата от другата. Така косата се запазва здрава, не може да се заплете и е приятна на допир.  Ако се спрете на естествена коса, може да изберете между европейска, индийска и китайска. Европейската се характеризира с тънък  до среден косъм, индийската със среден, а китайската с дебел. Изкуствената коса е значително по-евтина, но не може да я третирате както естествената. Заплита се по-често, не е издръжлива на топлинна обработка.

Поддръжка на удължената коса

Тя изисква малко повече време и грижи отколкото вашата коса. Разресвайте я често и нанасяйте подхранващи маски. При миене използвайте хидратиращ шампоан и разресвайте с гребен с широки зъбци. Може да изправяте, къдрите удължителите също както го правите и с вашата собствена коса. Препоръчително е и използването на кристали за коса.

Подобни истории

Вашият коментар